Minister Ramid: Riffijnse activisten kunnen gratie krijgen als ze hun standpunten herzien

De Marokkaanse minister van ‘Mensenrechten’, Mustafa Ramid, van de islamistische partij ‘Parti de la justice et du développement’ (PJD), die bekend staat om haar vijandigheid jegens de Imazighen, zei in een tv-programma dat de activisten van de Riffijnse volksbeweging gratie kunnen krijgen als zij hun standpunten herzien en zelfkritiek toepassen, aldus Alaoual.

De minister van ‘Mensenrechten’, verdedigde tijdens een programma op tv-zender Al-Araby, de Marokkaanse repressie in Arif en zei dat de Marokkaanse repressietroepen ingrepen zonder munitie te gebruiken. Musafa Ramid negeert hierbij de Riffijnse betoger Imad El Attabi die op 20 juli 2017 werd doodgeschoten door de Marokkaanse repressietroepen in Al Hoceima.

Het is niet de eerste keer dat de minister met zulke opmerkelijke uitspraken komt over de Riffijnse volksbeweging. Eerder riep Ramid de Riffijnen op om de volksbeweging te vergeten in ruil voor een oplossing. De minister van ‘Mensenrechten’ riep ook dat de rechterlijke macht in Marokko van meer onafhankelijkheid geniet dan in vele Europese landen waaronder Spanje, Nederland en Duitsland.

Ramid is, net als de rest van de kopstukken van PJD, vijandig jegens de Riffijnen en Imazighen. Eerder dwong hij de voorzitter van de partij ‘Mouvement populaire’, Mohand Laenser, Arabisch te praten toen de laatste in het Tamazight sprak met premier Saadeddine Othmani. Mustafa Ramid schreeuwde toen: ”Imazighen! Er zijn hier Arabieren! Arabieren! Arabieren!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.