Minister sluit totale lockdown uit vanwege verslechterende economie

De Marokkaanse minister Mohamed Benchaaboun zei tijdens een vergadering van de Commissie financiële en economische ontwikkeling deze week dat een algehele lockdown uitgesloten is omdat het de verslechterende economie zal verergeren, meldt Hespress.

‘Wat de epidemiologische situatie in de toekomst ook is, het is niet mogelijk na te denken over de totale lockdown van de staat’, zei de minister die eraan toevoegde dat ‘de quarantaine beperkt zal zijn tot alles wat lokaal is op basis van onderzoek en lokaal isolement ten behoeve van behandeling’.

De minister van Economie, Financiën en Bestuurshervorming, zei dat de Marokkaanse economie dit jaar met acht procent zal krimpen. ‘De realiteit van de indicatoren en cijfers zorgen ervoor dat landen niet aan een algehele lockdown denken’, aldus de minister.

De directeur van de Regionale Raad voor Toerisme van Ouarzazate, Zoubir Bouhout, zei vandaag tegen Hespress dat de beschikbare gegevens aangeven dat de toeristische sector in Marokko dit jaar verliezen zal lijden van meer dan 76 miljard dirham.

Een Frans rapport dat deze week verscheen verwacht dat 9.620 Marokkaanse ondernemingen dit jaar failliet zullen gaan. Het aantal ondernemingen dat volgend jaar failliet gaat zal volgens het rapport toenemen tot 10583 bedrijven.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.