Minister zweeg over ‘Sidi Hrazem’ met schadelijke bacterie

Een correspondentie van de minister van Volksgezondheid Khaled Ait Taleb naar een parlementariër van een coalitiepartij onthulde dat alle productielijnen van ‘Sidi Harazem’ mineraalwater zijn stopgezet omdat het water bacteriën bevat.

Uit de correspondentie blijkt dat het ministerie van Volksgezondheid zweeg over de kwestie, melden Marokkaanse media waaronder Alyaoum24. Het regimegezinde Hespress voegt eraan toe dat het ministerie de stopzetting niet heeft bekendgemaakt, niet via een persbericht noch aan haar ambtenaren om de publieke opinie gerust te stellen.

In het begin deed de regering de berichten over de bacterie in het mineraalwater van ‘Sidi Hrazem’ af als geruchten en benadrukte de publieke opinie op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen. De regering kwam haar belofte echter niet na en dat werd eerder bekritiseerd door een consumentenbond.

In de correspondentie van 14 juli 2020 stond dat ‘alle productielijnen van dit water opgeschort zijn tot op de dag van vandaag’. De correspondentie is een antwoord van de minister op een schriftelijke vraag die ingediend werd op 26 november 2019. Het antwoord van de minister kwam acht maanden later.

Het ministerie geeft toe dat ‘Sidi Hrazem’ besmet is met Pseudomonas aeruginosa. Deze bacterie kan ziekten veroorzaken bij planten, dieren en mensen. Deze bacterie is berucht als ziekenhuisbacterie. Besmetting met deze bacterie is moeilijk te bestrijden omdat ze opportunistisch is en resistent voor de meeste soorten antibiotica. Ook kan ze lange tijd in ongunstige omstandigheden in leven blijven.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.