Ministerie boos op ‘onwaarheden’ omtrent video seksuele intimidatie in ziekenpost Imzouren

De provinciale afdeling van het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid in Al Hoceima heeft gisteren een verklaring naar buiten gebracht nadat een video van seksuele intimidatie in de ziekenpost van Imzouren viraal ging op sociale media. De verklaring focuste zich op het feit dat de dader geen verpleger was en niet op de walgelijke daad zelf.

Volgens de verklaring is de dader een beveiliger die belast was met het verplaatsen van de patiënten tussen de verschillende afdelingen van het ziekenhuis. ‘De provinciale afdeling van het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft direct een onderzoek geopend en maatregelen genomen’, voegt de verklaring aan toe, zonder in te gaan op de aard van de genomen maatregelen.

De verklaring zegt dat de berichten over dat de dader een verpleger was onwaarheden zijn die als doel hebben het medisch personeel zwart te maken, de instituten dwars te zetten en chaos te zaaien. Volgens de verklaring zijn degenen die deze onwaarheden verspreiden onbewust in een misverstand terechtgekomen, of dat hun intentie slecht is.

De provinciale afdeling van het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid in Al Hoceima sprak haar waardering uit voor de ‘enorme inspanningen die het medisch personeel op regionaal niveau op al hun werkplekken leveren om de gevolgen van de pandemie te verzachten en over de gezondheid van de burgers te waken’.

De verklaring werd afgesloten met de boodschap dat ‘de provinciale afdeling niet zal aarzelen om strafrechtelijke stappen te nemen om de rechten van onze instituten en medewerkers te waarborgen’.

De verklaring heeft de slachtoffer totaal genegeerd en op geen enkele manier afstand genomen van de walgelijke daad.

Lees ook: Coronapatiënte slachtoffer seksuele intimidatie door medewerker ziekenpost Imzouren (video)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.