Mislukte pogingen tot ontvoering kinderen in Al Hoceima

Twee kinderen zijn gisteren ontsnapt aan ontvoering in het dorp Ait Hdifa, in de provincie Al Hoceima,. De lokale nieuwssite Altpresse meldt dat de eerste poging plaats vond in de Afaran straat, toen onbekenden in een auto een 12-jarige jongen om de weg vroegen. Het kind vertelde de vreemdelingen de weg, maar de laatsten bleven aandringen dat de jongen in de auto moest stappen en mee gaat om ”hen de weg te leiden”. Het kind vond het verdacht en rende weg naar het huis van zijn familie.

Dezelfde bron zegt dat dezelfde groep vreemden een 5-jarig meisje wilden ontvoeren. Het meisje dat aan het spelen was voor hun huis werd gered door haar moeder die vanuit het raar keek. Toen zij de vreemden zag om haar meisje begon ze om hulp te schreeuwen waarna ze vluchtten.

Ondanks dat de provincie Al Hoceima een gemilitariseerd gebied is waar tienduizenden Marokkaanse repressietroepen zijn gestationeerd, wordt het gebied de laatste tijd geteisterd door ontvoeringen, een plaag die eerder niet bekend was in het gebied.

Niet lang geleden werd een jong meisje ontvoerd in Boujnan in het naburige Ait Abdellah. Het meisje werd teruggevonden in een erbarmelijke toestand in het dorpje Tahmamt.
.Het meisje Ikhlas El Boujdaini uit Igadohen had minder geluk, zij werd na haar ontvoering dood teruggevonden in een afgelegen plek in het dorp.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.