Moeder Bilal Ahabad begraven

Foto gemaakt door Wail El Asrihi, de jongere broer van de gedetineerde burgerjournalist Med El Asrihi.

Vandaag werd de moeder van de jonge Riffijnse gedetineerde Bilal Ahabad, die een gevangenisstraf van 10 jaar moet uitzitten in Casablanca, begraven in haar woonplaats Imzouren. De moeder overleed aan kanker in een ziekenhuis in Duitsland.

Bilal Ahabad kreeg geen verlof om de begrafenis te mogen bijwonen en een laatste afscheid te nemen van zijn moeder. De familie Ahabad konigde aan dat zij het lichaam niet zullen begraven als Bilal niet aanwezig is. Na tussenkomst van een paar advocaten werd de familie met moeite overgehaald om de vrouw alsnog te begraven.

De omgeving van het huis van de familie Ahabad kende aanwezigheid van politie in burger die omstanders provoceerden. Desondanks is de situatie kalm gebleven en namen honderden Riffijnen deel aan de begrafenis van de moeder van Bilal Ahabad.

Na de begrafenis werd voor kort een protestmars georganiseerd waarin de Riffijnen leuzen scandeerden voor de vrijlating van hun gevangenen. Kort daarna werd het protest opgeheven om botsingen te voorkomen met de Marokkaanse repressietroepen die in grote getallen aanwezig waren.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.