Moeder overlijdt na bevalling voor ingang ”ziekenhuis” Midelt

Gisterenochtend overleed een moeder overleden nadat ze een geboorte gaf voor de ingang van ”het ziekenhuis” van de stad Midelt.
De vrouw arriveerde afgelopen maandag in het ziekenhuis voor de bevalling. Een dag later, dinsdag 30 juli, moest ze echter weg omdat volgens het ziekenhuispersoneel haar bevalling niet nabij was. Het slachtoffer werd echter in de nacht van dinsdag weer opgenomen maar later weer ontslagen.

In de ochtend van afgelopen donderdag baarde de moeder haar kind voor de ingang van het ziekenhuis. De vrouw was aan haar lot overgelaten en werd pas opgenomen nadat het ziekenhuispersoneel onder druk werd gezet, aldus het Achkayen.

Het was echter al te laat en de vrouw werd waarschijnlijk verwaarloosd, gisteren vroeg in de ochtend overleed de moeder in het ”ziekenhuis”.

Gezondheidszorg in het land van een van de rijkste monarchen ter wereld is een ramp! Met name in de Amazigh-talige gebieden waar de basale infrastructuur ontbreekt! De VN heeft onlangs het Marokkaanse regime opgeroepen einde te maken aan de discriminatie jegens de Imazighen, waaronder de achterstelling van hun gebieden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.