Moeder politieke gevangene Mohamed Haki overleden

De moeder van de Riffijnse politieke gevangene Mohamed Haki is vandaag overleden. De moeder van Haki had kanker en werd behandeld in een kliniek in Rabat.  Zij moest netals de rest van de Riffijnse kankerpatiënten afreizen naar buiten centraal Arif voor behandeling.

Mohamed Haki zag zijn moeder twee weken geleden voor het laatst, toen hij haar kort mocht bezoeken in Rabat. Mohamed Haki nam toen afscheid van zijn moeder met de volgende woorden: ‘Oh mijn dierbare moeder, ik zal degenen die me weghouden van je warme omhelzing en je tedere aanraking niet vergeven’.

Mohamed Haki is veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor zijn deelname aan de Riffijnse volksbewgeing. Een van de eisen waarvoor Mohamed Haki de straat opging was het realiseren van een ziekenhuis in de regio om kankerpatiënten te behandelen. In de jaren 20 van de vorige eeuw gebruikte de coalitie tegen Arif republiek tonnen gifgassen om het Riffijnse verzet te breken. Deskundigen zeggen dat deze gifgassen de oorzaak zijn van het hoge aantal kankerpatiënten in Arif.