Mohamed 6 benoemt nieuwe minister van Volksgezondheid

Enkele dagen nadat de nieuwe regering werd gevormd, heeft Mohamed 6 een nieuwe minister van Volksgezondheid benoemd.

Nabila Rmili, die minister was voor enkele dagen, moet ruimte maken voor Khalid Ait Taleb. Hij bekleedde deze functie hiervoor in de regering van de PJD. Ait Taleb behoort niet tot een politieke partij. Dit betekent dat 14 van de 24 bewindspersonen die de nieuwe regering vormen, niet uit een politieke partij komen. De helft ervan kreeg last-minute een politieke partij toegekend om de verkiezingen niet helemaal nutteloos naar buiten te presenteren.

Ait Taleb is niet het enige oude gezicht in de nieuwe regering. De volgende namen maakten allemaal deel uit van de vorige regering(en) die geleid werden door de PJD: Abdelaziz Akhannouch, Abdelouafi Laftit, Nasser Bourita, Ahmed Taoufik, Mohamed Hajoui, Nadia Fettah, Mohsine Jazouli en Abdellatif Louday.

Volgens de Marokkaanse media werd Rmili vervangen op haar eigen verzoek. Naast haar ministerpost is Rmili, net als haar partijgenoot Akhannouch, ook gemeenteraadsvoorzitter van Casablanca. Zij zou zich gerealiseerd hebben dat de twee taken niet te combineren zijn. De echtgenote van de invloedrijke zakenman Taoufik Kamel besloot daarom zich te focussen op haar functie als gemeenteraadsvoorzitter van Casablanca.

Critici zeggen echter dat Rmili vervangen werd door de kritiek die ze heeft gekregen. Gelijk na de bekendmaking van de namen van de nieuwe ministers verschenen berichten op sociale media dat zij eerder dit jaar werd ontslagen door het ministerie van Volksgezondheid. Rmili bleek niet kundig te zijn.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.