Mohamed 6 feliciteert nieuwe Israëlische premier Naftali Bennett

De ‘leider der gelovigen’ en voorzitter van Al Quds Comité Mohamed VI heeft Naftali Bennett gefeliciteerd met zijn verkiezing tot premier van Israël.

In zijn felicitatiebericht sprak de Allawiet aan de nieuwe Israëlische premier zijn hartelijke felicitaties uit en wenste hem veel succes in zijn nieuwe ambt.

De Allawiet zei ook dat zijn koninkrijk “de inspanningen zal voortzetten om vrede, gerechtigheid en coëxistentie in het Midden-Oosten te bevorderen, wat veiligheid, stabiliteit en broederschap zal garanderen voor alle volkeren die naast elkaar leven.”

Israël koos zondag Bennet, waarmee een einde kwam aan de termijn van 12 jaar van voormalig premier Benjamin Netanyahu.
Bennett diende als leider van Israëls Nieuw Rechtse Partij Yamina. Hij was ook de voormalige minister van Defensie van 2019 tot 2020.

De Israëlische premier Bennett bedankte de Allawiet voor zijn brief en merkte op dat “Israël Marokko ziet als een belangrijke vriend en partner bij het bevorderen van vrede en veiligheid in de regio.”

Bennett voegde eraan toe dat hij “zal werken aan het versterken van de Israëlisch-Marokkaanse betrekkingen op alle gebieden, voor het welzijn en de welvaart van beide volkeren, wiens vriendschap al lang bestaat.”

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.