Mohamed 6 feliciteert Poetin en negeert doodstraf Saadoun

De Marokkaanse koning Mohamed 6 stuurde een felicitatiebericht naar de Russische president Vladimir Poetin, ter gelegenheid van de Russische nationale feestdag ‘Onafhankelijkheidsdag van het Sovjetsysteem’.

Het bericht van de Allawiet is gepubliceerd door het staatspersbureau Maghreb Arabe Presse. “Te midden van de viering van de nationale feestdag door de Russische Federatie, heb ik het genoegen u, in mijn eigen naam en namens het Marokkaanse volk, mijn beste felicitaties en beste wensen aan het Russische volk voor vooruitgang en welvaart.

Ik maak van deze gelegenheid gebruik om u mijn waardering uit te spreken voor de diepgewortelde betrekkingen die onze twee landen binden op basis van solide vriendschap, constructieve samenwerking en wederzijdse waardering“, voegde Mohamed 6 eraan toe.

Brahim Saadoun, de Marokkaan die de doodstraf kreeg in Donetsk, werd totaal genegeerd in het bericht van de Allawitische koning, dit terwijl de publieke opinie nauw betrokken is bij deze zaak.

Brahim Saadoun en twee Britten werden vorige week ter dood veroordeeld voor hun deelname aan de gevechten aan de kant van de Oekraïense strijdkrachten.

Britse ministers, Amnesty International, Europarlementariërs, Oekraïne, etc hebben zich sindsdien ontfermd over de drie krijgsgevangenen.

Marokko heeft tot de dag van vandaag niet officieel gereageerd op de doodstraf van de Marokkaanse staatsburger Brahim Saadoun.

Volgens deskundigen is het Marokkaanse regime erg voorzichtig met Rusland uit angst dat Moskou de Westelijke Sahara steunt. Dat verklaart waarom Marokko afwezig was bij alle VN-stemmingen die de Russische oorlog in Oekraïne veroordeelden.

De koning heeft duizenden van zijn onderdanen, waaronder honderden kinderen, ingezet om Ceuta te bestormen en daarmee Madrid onder druk te zetten inzake de Westelijke Sahara. Dan is het niet meer dan normaal dat de Makhzen liever een onderdaan opoffert dan Poetin boos maken”, aldus een journalist uit Arif die anoniem wil blijven uit angst voor Marokkaanse represailles.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.