Mohamed 6 ontvangt Israëlische delegatie en leidt ondertekening overeenkomst

Mohamed 6 ontving vandaag een delegatie bestaande uit de Amerikaan Jared Kushner en de nationaal veiligheidsadviseur van Israël, Meir Ben-Shabbat.

Tijdens deze receptie hernieuwde de leider der gelovigen Mohamed 6 zijn diepe tevredenheid over het ‘historisch telefoongesprek met Donald Trump’, meldt de spreekbuis van Rabat Hespress.

De koning feliciteerde de heer Kushner met het ‘geweldige werk dat hij heeft verricht sinds zijn bezoek aan Marokko in mei 2018, waardoor de deal tussen Mohamed 6, Israël en de VS bereikt kon worden’.

‘In zijn toespraak tot de heer Meir Ben-Shabbat benadrukte Zijne Majesteit de Koning, moge Allah hem bijstaan, de speciale banden met de Marokkaans-Joodse gemeenschap, vooral met degenen die hoge posities bekleden in Israël’, voegt Hespress aan toe.

Aan het einde van deze receptie werd in het bijzijn van de leider der gelovigen en voorzitter van Al Quds-Comité, Mohamed 6, een gezamenlijke overeenkomst getekend tussen Marokko, Israël en de VS.

De overeenkomst werd ondertekend door Jared Kushner namens de VS, Meir Ben-Shabbat namens Israel en Saadeddine El Othmani namens Marokko. De laatste is premier en kopstuk van de pan-Arabische islamistische partij PJD, die tot voor kort Imazighen, die zich uitspreken tegen hun racisme, betichtte van banden met Israël.

‘De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, zei deze gezamenlijke overeenkomst een stappenplan vormt voor samenwerking tussen Marokko, Israël en de VS, of het nu gaat om de afspraken die hebben plaatsgevonden over het Westelijke Sahara-dossier, de Marokkaans-Israëlische betrekkingen of het tot stand brengen van veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten in het algemeen’, schrijft Hespress.


 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.