Mohamed 6 uitgenodigd naar Israël na een warm telefoongesprek met Netanyahu

Israëlische Premier Benjamin Netanyahu en de Marokkaanse koning Mohamed 6 hebben gisteren een telefoongesprek met elkaar gehad, de eerste na de normalisatie van de banden tussen Tel Aviv en Rabat. De Israëlische premier en de Allawitische ‘leider der gelovigen’ feliciteerden elkaar met de bereikte deal, schrijven internationale media.

Tijdens het ‘warme en vriendelijke’ gesprek nodigde Netanyahu de Marokkaanse koning Mohammed VI uit om Israël te bezoeken en de twee kwamen overeen om de contacten voort te zetten om de normalisatieovereenkomst in de komende weken te bevorderen, schrijft Times of Israel.

‘De leider der gelovigen’ en de Israëlische premier bepaalden ook de mechanismen voor de implementatie van de overeenkomsten tussen Rabat en Tel Aviv.

Het koninklijk huis zei in een officiële verklaring dat ‘Mohamed 6 in zijn gesprek met Netanyahu herinnerde aan “de sterke en speciale banden” tussen de Joodse gemeenschap in Marokko en de monarchie, en de onveranderde positie van het koninkrijk betreft de ‘Palestijnse kwestie’.’

Na het warme telefoongesprek tussen de voorzitter van het Al Quds-Comité, Mohamed VI, en Netanyahu hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen afgelopen nacht de Gazastrook bestookt. Volgens het Israëlische leger gaat het om een productiesite voor raketten, ondergrondse constructies en een militaire basis van Hamas. Palestijnse media publiceren echter foto’s van onder meer een moskee dat beschadigd raakte bij de Israëlische aanval.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.