Mohamed 6 verleent nationaliteit aan Moee, vriend gebroeders Azaitar

Mohamed VI verleende op 6 november, herdenking van de ‘Groene Mars’, de Marokkaanse nationaliteit aan Mohamed Ezzat, alias Moee, die opgroeide in Duitsland en momenteel in Dubai woont.

De beslissing werd genomen door een koninklijk decreet. De laatste personen die onderdaan werden van Mohamed 6 door een koninklijk decreet waren de Algerijnse zanger Cheb Khaled en de Franse acteur Gérard Darmon.

Mohamed Ezzat, geboren in het Rijnland, staat ook bekend als zeer dicht bij de MMA-vechters, de gebroeders Azaïtar, Othman en Abu Bakr, ook Duitsers en vaak gezien in het gezelschap van Mohamed VI, schrijft LeDesk.

‘Momenteel in Marokko, plaatste Moee onlangs een foto van zichzelf met een Marokkaanse vlag, in Laâyoune, maar ook een andere met de Azaitar in het Royal Mansour in Marrakech’, aldus de Marokkaanse nieuwssite.

LeDesk herinnert ook zijn deelname aan de organisatie van de galawedstrijd van 2019 in de Westelijke Sahara, een gebied die Mohamed 6 voor zijn koninkrijk claimt. Mohamed Ezzat en de gebroeders Azaitar gebruikten hun netwerk om wereldvoetbalberoemdheden uit te nodigen om de annexatie van de Westelijke Sahara te vieren. Vanuit Nederland vlogen Ali B en Boef naar Laayoune om de annexatie te vieren.

Lees ook: Allawitische prins geïrriteerd door gedrag Abu Zaitar

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.