Mohamed Amine Abdouni mag voorlopig naar huis

Mohamed Amine Abdouni mag vandaag de gevangenis verlaten. De Riffijn mag zijn zaak in vrijheid afwachten.

Abdouni’ problemen begonnen toen hij een onderneming wilde starten in Al Hoceima en stuitte op tegenwerking door de corrupte ambtenaren. De Riffijn koos ervoor om de praktijken van deze maffia, waaronder Khalid El Bachrioui die vier jaar moet uitzitten in Nederland, naar buiten de te brengen.

Zijn live streams kregen veel aandacht, omdat dit niet de eerste keer is dat de Marokkaanse autoriteiten Riffijnse investeerders in de regio tegenwerken. Abdouni was wel de eerste die durfde zich uit te spreken tegen de corrupte belangenbehartigers van Rabat in de regio.

Mohamed Amine Abdouni werd in maart aangevallen en geslagen door de voortvluchtige Khalid El Bachrioui. In plaats van deze El Bachrioui, die een publieke ambt bekleedt in Al Hoceima, te arresteren werd op 28 maart Abdouni gearresteerd.

De Riffijn werd daarna overgebracht naar een gesticht waar hij onbekende injecties kreeg. Dankzij de inspanningen van zijn moeder organiseerden tientallen jongeren een sit-in voor het gebouw van het gesticht waar Abdouni gevangen werd. Rabat, die een heropleving van de Riffijnse volksbeweging vreest, bezweek voor de druk en bracht hem terug naar de gevangenis.

Vandaag oordeelde een Marokkaanse rechter dat de Riffijn de zaak in vrijheid mag afwachten. Dit nieuws werd verwelkomd in zowel Arif als bij de Riffijnen in Europa. Tientallen jongeren verzamelden zich voor het gebouw van de gevangenis om Abdouni te verwelkomen.

Al Hoceima viert de vrijlating van Mohamed Amine Abdouni:Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.