Mohamed Bounis waarschuwt verspreiders van ‘geruchten’ over Hassani ziekenhuis

Mohamed Bounis, een imam op de loonlijst van het Marokkaanse ministerie van Islamitische Zaken, heeft afgelopen vrijdagpreek geheel besteed aan de verspreiders van ‘geruchten’ over Hassani ziekenhuis in Nador.

Bounis zei dat er misschien verwaarlozing is in het ziekenhuis en vervolgde met ‘maar corrupte individuen heb je overal en corruptie is wijdverspreid in de islamitische wereld’.  Bounis had het over een gerucht dat de patiënten in het Hassani ziekenhuis prikken krijgen waardoor ze overlijden. Andere geruchten heeft hij niet opgenoemd.

Opvallend is dat Bounis de problemen binnen het Hassani ziekenhuis totaal negeerde en zich enkel focuste op wat hij geruchten noemde. Zonder enige aandacht te besteden aan de patiënten of de familieleden wiens overleden dierbaren begraven worden zonder dat ze ingelicht worden. Bounis herhaalde twee keer dat hij ‘niemand verdedigt’.

Bounis dreigde de gebruikers van sociale media die ‘geruchten’ over het Hassani ziekenhuis verspreiden met de hel en vroeg ze om dat soort berichten niet verder te delen om zichzelf te redden uit het hellevuur.

Op sociale media is boos gereageerd op de preek van Mohamed Bounis. Velen beschuldigen hem van het misbruiken van de moskee om een politiek boodschap door te geven. Anderen vroegen zich af waarom Bounis over geruchten preekte terwijl de oorsprong van het probleem de desastreuze zorg in het land is. Anderen vermoeden dat Bounis de opdracht kreeg van het Marokkaanse ministerie van Islamitische Zaken die niet blij is met de verspreiding van getuigenissen van patiënten en en familieleden van overledenen in het Hassani ziekenhuis.

Het zou niet de eerste keer zijn dat het ministerie haar imams de opdracht geeft om te preken over een bepaald onderwerp, of juist een bepaald onderwerp te vermijden. Lees daar meer over:

Imams worden verplicht niet te preken over Franse cartoons

Imam ontslagen vanwege preek over Egyptische Morsi

Lees ook over de desastreuze situatie binnen het Hassani ziekenhuis in Nador:
Alweer een schandaal: ‘dode’ in Hassani ziekenhuis komt levend thuis (video)

Alweer een schandaal in het Hassani ziekenhuis in Nador (video)

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.