Mohamed Ihattaren kiest voor Oranje!

De 17-jarige Riffijnse Nederlander Mohamed Ihattaren heeft bekend gemaakt dat hij voor het Nederlands elftal gaat spelen. Het supertalent is geboren in Utrecht en speelt als middenvelder in PSV en is daarnaast jeugdinternational van Nederland.

De Marokkaanse voetbalbond wilde de Riffijnse Nederlander graag hebben en heeft zich enorm ingespannen daarvoor. Het regime schuwde zelfs niet om het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren te gebruiken om de jonge Riffijn proberen te beïnvloeden. Rabat had ook haar media ingezet in de strijd om Ihattaren.

Mohamed Ihattaren zegt het volgende over zijn keuze: “Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen”. De jonge Riffijn voegt eraan toe: “Ze hebben veel voor me gedaan in de vertegenwoordigende jeugdelftallen, ik heb daar alles doorlopen en dat maakt het ook moeilijk om weg te gaan. Sinds Onder-14 speel ik al in het Oranje en ik heb met Onder-17 nog het EK gewonnen. Het is mooi dat ik dat voort kan zetten.”

De keuze van Mohamed Ihattaren kan op veel steun rekenen onder de Riffijnse Nederlanders die verheugd hebben gereageerd.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.