Mohamed Jelloul nog steeds in isolatie

De Riffijnse politieke gevangene Mohamed Jelloul bevindt zich nog steeds alleen in zijn cel. De rest van de cellen in zijn afdeling zijn leeg opdat Jelloul niet kan praten met andere gevangenen. Zelfs het luchten (wandeling in de plein van de gevangenis) mag hij niet met de rest van de gevangenen doen maar eenzaam.

Het enige menselijk contact dat Jelloul nog heeft, buiten de Marokkaanse cipiers, is het telefonisch contact met zijn familie, voor slechts enkele minuten per week.

Activisten en familieleden zeggen dat Marokko de Riffijn hiermee straft omdat hij weigerde een ‘manifest‘ te ondertekenen.

Khalid Jelloul, de broer van de Riffijnse politieke gevangene, zei vandaag dat Mohamed Jelloul hem heeft gebeld. Mohamed Jelloul groette alle activisten die standvastig zijn. Khalid zei dat het moraal en de sterke wil van zijn broer niet zijn aangetast door de Marokkaanse maatregelen.

21 Europarlementariërs hebben vandaag gepleit voor de vrijheid van de Riffijnse politieke gevangenen. In de brief die gericht werd aan Marokko uitten de Europarlementariërs ook hun zorgen over het eenzaam opsluiten van Mohamed Jelloul.

Mohamed Jelloul werd in 2012 opgepakt en veroordeeld tot 5 jaar gevangenis voor zijn deelname aan de opstand van Ait Bouayach, de stad waar hij vandaan komt en waar hij als docent werkte.

Mohamed Jelloul heeft 5 jaar en 30 dagen vastgezeten en kwam in april 2017 vrij. Jelloul sloot zich direct aan de Riffijnse volksbeweging die ontstond na het verpletteren van de visverkoper Mohsin Fikri in een vuilniswagen in Al Hoceima. 40 dagen na zijn vrijlating werd hij weer gearresteerd en veroordeeld tot 10 jaar gevangenis.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.