Mohamed Jelloul over de vrijlating van een deel van de activisten

Mohamed Jelloul belde vandaag uit de gevangenis en wenste het volk van Mur-Akuch (Amazigh naam voor Marokko) een gezegend offerfeest.

De Riffijnse activist die zelf zijn zevende offerfeest achter elkaar in een gevangenis doorbrengt, zei blij te zijn voor de activisten die vrij werden gelaten. Mohamed Jelloul ziet het als een goede teken en een opluchting voor de zaak van de volksbeweging in Arif.

Jelloul vervolgde: ”De vrijlating van de activisten heeft ook een sfeer van blijdschap gecreëerd bij de gedetineerden, ondanks dat wij ons bevinden tussen vier muren. Omdat wij als 1 lichaam zijn. Als het verdriet een van ons raakt, dan raakt het ons allemaal. En blijdschap van 1 van ons maakt ons allen blij. Daarom zijn wij erg blij met de vrijheid van onze broeders, zo blij dat het voelde alsof wij het zijn die vrijheid kregen.”

Mohamed Jelloul komt uit Ait Bouayach en was leraar van beroep. In 2012 werd hij veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor zijn deelname aan de opstand van Ait Bouayach. Op 11 maart 2017 kwam Mohamed Jelloul vrij na 5 jaar, 1 maand en 2 dagen te hebben vastgezeten. Op 26 mei 2017 werd Jelloul weer opgepakt en onlangs veroordeeld tot 10 jaar celstraf voor zijn deelname aan de Riffijnse volksbeweging.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.