Mohamed Magouh aangevallen en gearresteerd om ‘leve Arif’!

Eergisteren in de avond reed Mohamed Magouh rondjes in zijn stadje Imzouren. In zijn auto scandeerde de Riffijn o.a. de leus ‘leve Arif’.
Dat was reden genoeg voor een grote groep Marokkaanse repressietroepen om hem aan de kant te zetten. De troepen vielen direct zijn auto aan en hebben het voertuig aanzienlijke schade toegebracht.

De Marokkaanse politie arriveerde ter plekke, in plaats van het slachtoffer bij te staan werd de gesloopte auto in beslag genomen om het bewijs te verbergen. Mohamed mocht toen naar huis.

Gisterenochtend kwam de Marokkaanse politie langs zijn huis en vroeg hem zich te melden in het politiebureau. Wat Mohamed heeft gedaan, waarna hij gearresteerd werd.

Vlak na zijn arrestatie heerste onduidelijkheid op social media. In het begin werden berichten geplaatst over zijn arrestatie, maar werden vlak erna verwijderd.

Het bleek te gaan om een valse belofte van de Marokkaanse politie aan een familielid van Mohamed. De politie vertelde dat familielid dat Mohamed snel vrij komt als er geen aandacht komt voor zijn zaak.
Arif News sprak met een familielid van hem uit Nederland en die liet toen al weten dat het een truc is van de Marokkanen om Mohamed Magouh op te pakken zonder media-aandacht, wat Rabat problemen oplevert.

Het is de tweede keer dat Mohamed Magouh gearresteerd wordt. De Riffijn werd op 9 juni 2017 opgepakt en zat ruim een jaar vast in Oukkacha-gevangenis in Casablanca. Op 21 augustus dit jaar kwam hij vrij na een koninklijk gratie. Mohamed Magouh was een van de weinigen die na de gratie even kritisch bleef als voor zijn arrestatie.

Het is niet de eerste keer dat Marokko Riffijnen opsluit voor het scanderen van ‘leve Arif’. De dag dat Mohamed Magouh werd aangevallen kreeg Aachiq Azagouagh vier jaar celstraf, de Marokkaanse rechter vroeg de jonge Riffijn waarom hij ‘leve Arif’ op zijn Facebook-account postte.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.