Mohamed Magouh terug de gevangenis in

Vandaag werd  Mohamed Magouh voorgeleid in Al Hoceima, het openbaar ministerie besloot de Riffijnse activist in voorlopige hechtenis te plaatsen. De Riffijn wordt vervolgd voor o.a. ‘het beledigen van ambtenaren in functie’. Een opvallende aantijging aangezien Mohamed Magouh degene was die aangevallen werd door een groep Marokkaanse repressietroepen in zijn thuisstad Imzouren. De auto van de Riffijn is getuige van de aanval, een ruit is kapot geslagen en het voertuig vertoont verschillende deuken door de trappen van de Marokkaanse repressietroepen.

Mohamed Magouh was slechts 66 dagen vrij, nadat hij op 9 juni 2017 werd opgepakt en bijna 15 maanden vast zat in de Oukkacha-gevangenis in Casablanca. Op 21 augustus dit jaar kwam hij vrij na een koninklijk gratie.

Ondanks de gratie bleef Mohamed Magouh even kritisch als voor zijn arrestatie, zijn familie en vrienden waarschuwden hem dat ze hem weer gaan oppakken voor zijn standpunten.

Een bron, die voor veiligheidsredenen anoniem wil blijven, zei tegen Arif News dat de aanval op Mohamed Magouh en zijn auto ”een opdracht was uit Rabat”.

De eerste zitting van Mohamed Magouh vindt plaats op 5 november om 13:00 lokale tijd in Al Hoceima. De Riffijn is sinds zijn arrestatie, woensdagochtend, in hongerstaking gegaan.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.