Mohamed VI bespioneerd door zijn eigen inlichtingendiensten

De Franse website FranceCulture, onderdeel van de nationale publieke omroep Radio France, zei dat Mohamed 6 en zijn familieleden bespioneerd werden door zijn eigen inlichtingendienstendiensten.

De website baseert zich op het feit dat het telefoonnummer van Mohamed 6 op de lijst stond van het Pegasus-systeem: ‘Het Pegasus-project, geleid door Forbidden Stories, met de onderzoekseenheid van Radio France, ontdekte dat het telefoonnummer van Mohamed VI op de Marokkaanse lijst van het Pegasus-systeem stond’, aldus FranceCulture.

In het artikel staat dat de Algemene Directie Nationale Veiligheid (DGSN) en de Algemene Directie Territoriale Surveillance, oftewel de politie en inlichtingendiensten, met ijzeren vuist worden gestuurd door één man: Abdellatif Hammouchi.

Naast het telefoonnummer van Mohamed 6 werd in de lijst van het Pegasus-systeem ook de volgende nummers gevonden:
– Salma Bennani, ex-vrouw van de Allawitische despoot.

– Hicham Allaoui, een neef van Mohamed 6. Hicham krijgt de bijnaam “Rode Prins” vanwege zijn kritische standpunten tegen de monarchie onder zijn neef Mohamed 6. Hij bekritiseert met name de Marokkaanse regering die heeft bijgedragen aan zijn uitzetting uit Tunesië in september 2017, toen hij zou deelnemen aan een seminar over democratisering in het Midden-Oosten. Hij verblijft het grootste deel van de tijd in de Verenigde Staten, maar iedereen om hem heen is geselecteerd als doelwit voor Pegasus. Zijn nummer werd in het systeem ingevoerd, maar ook dat van zijn vrouw, hun twee dochters en zijn jongere broer: prins Moulay Ismaïl. En de spywaregebruikers plaatsten zelfs het nummer van een landbouwbedrijf dat eigendom is van de prins op die lijst.

– Een ander telefoonnummer dat als potentieel doelwit is geselecteerd, is dat van de zakenman en voormalige schoonzoon van Hassan II, Fouad Filali. Zijn drie mobiele nummers werden in het systeem ingevoerd, evenals die van zijn zus, zijn dochter (die niemand minder is dan de nicht van koning Mohammed VI) en twee Franse architecten gevestigd in Rabat die bezig zijn met de bouw van het Bozzi Corso-paleis, een luxehotel in Lecce, in Puglia in Italië, waarvan Fouad Filali de eigenaar was.

– Mohamed Mediouri, de stiefvader van Mohammed VI en de voormalige persoonlijke lijfwacht van Hassan II. In mei 2000 werd hij door de huidige heerser van zijn taken ontheven. Veel later, in mei 2019, verschijnt hij opnieuw in de media nadat hij op mysterieuze wijze is aangevallen door verschillende gewapende mannen die op een grote laan in Marrakech waren gevlucht.

– Een lid van de holdingmaatschappij die de fondsen van de koninklijke familie beheert, FranceCulture heeft geen specifieke naam genoemd.

– De kamerheer van de koning, Mohamed Alaoui, de privésecretaris van de vorst en drie andere leden van diens familie.

– Op de lijst staan ​​ook het nummer van het hoofd van de koninklijke Marokkaanse gendarmerie, generaal Haramou, en dat van het voormalige hoofd van de lijfwachten van Mohammed VI, Hassan Cherat, die in oktober 2018 werd ontslagen.

– Abdellatif Hammouchi zelf.

De Franse website sloot het artikel af met het volgende: ‘Daarom rijst de vraag: heeft de koning, in een klimaat van intense argwaan, toegestaan dat de mensen om hem heen, inclusief zijn eigen mobiele telefoon, toe te laten voor surveillance om zijn veiligheid te garanderen? Of heeft de Marokkaanse politie- en inlichtingenbaas, zelf benoemd door de koning in 2015, opdrachten gegeven die verder gaan dan zijn bevoegdheden? Het is onmogelijk om deze vraag te beantwoorden.’

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.