Mohamed VI in top 5 grootste particuliere landeigenaren ter wereld

De Amerikaanse website CelebrityNetWorth heeft een lijst gepubliceerd van de top 10 grootste particuliere landeigenaren ter wereld. De Amerikaanse website heeft Mohamed VI als 4e gerangschikt, ondanks dat de nummer drie op de lijst, de paus, minder grond bezit.

CelebrityNetWorth schrijft dat een groot deel van het bewoonbaar land op aarde in het bezit is van slechts een handvol landeigenaren. ‘De meeste namen zijn misschien niet bekend, maar het zijn meestal de leiders van hun land’, zegt de website die eraan toevoegt dat de lijst veel dictators en vorsten bevat.

Volgens de Amerikaanse website die zich bezig houdt met berichtgeving over de totale activa en financiële activiteiten van beroemdheden is Mohamed VI in bezit van 175.6 miljoen acres (ruim 71 miljoen hectare). De nummer drie, de paus, bezit 110 acres (44 hectare). De tweede op de lijst is de Saoedische koning met ruim 214 miljoen hectares. Koningin Elizabeth is volgens de website de grootste landeigenaar met ruim 6.6 miljard acres (2.6 miljard hectares).

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.