Moord op Scandinavische toeristen was een terreurdaad, 4 verdachten opgepakt

De bovenste 3 foto's zijn gemaakt bij hun arrestatie. De onderste rij zijn de foto's die vrij werden gegeven door de politie tijdens de zoektocht

”De moord op een Noorse en Deense vrouw begin deze week was politiek gemotiveerd en dus een daad van terreur”, aldus de Deense premier Rasmussen. De internationale media berichtte vandaag massaal over de onthoofding van de twee Scandinavische vrouwen als een terreurdaad.

De Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben vandaag drie andere verdachten gearresteerd in de toeristische trekpleister Marrakech. Volgens Marokkaanse mediabronnen gaat het om Abdessamad Ejjoud uit de wijk Darb Zeroual te Marrakech (geboortejaar 1993), Younes Ouaziad, timmerman van beroep uit de wijk Azzouzia te Marrakech (geboortejaar 1991) en Rachid Afatti, een handelaar uit het plaatsje Harbil vlakbij Marrakech (geboortejaar 1986). De eerste verdachte werd eergisteren opgepakt in dezelfde stad.

De drie verdachten die vandaag zijn opgepakt hadden hun baarden geschoren om niet herkend te worden, nadat de veiligheidsdiensten hun foto’s had verspreid. De drie werden opgepakt in de busstation Bab Dakkala, ze wilden Marrakech ontvluchten richting Agadir. De drie verdachten zaten in de bus toen zij water wilden kopen van een straatverkoper, toen zij wilden afrekenen zag de waterverkoper een van de messen die de verdachten bij zich hadden. De verkoper meldde dit bij de chauffeur die het vervolgens een agent in het station inlichtte.

De video die sinds gisteren circuleert op social media is bevestigd door de Deense inlichtingendiensten. Volgens de laatste was de vrouw die onthoofd werd in de video de 24-jarige Deense Louisa Vesterager Jespersen. De Marokkaanse propaganda-zender 2M ontkende gisteren dat de video van de Scandinavische toeristen was.

De gruwelijke beelden van deze barbaarse moord is een harde klap voor de toerisme-industrie in het koninkrijk van Mohamed VI. Noorwegen heeft gisteren haar reisadvies naar Marokko al aangepast.

 

Bij de verdachten werden de volgende spullen gevonden: Een katapult en vier messen waaronder een dat sporen bevat van bloed.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.