Moslimexecutieve negeert Belgische media en reageert via Marokkaanse staatsbureau

De Belgische media heeft aandacht besteed aan de 81 ‘imams’ die het Marokkaanse regime naar België stuurde om ’te preken’ tijdens het vastenmaand. In De Morgen verscheen gisteren een artikel waarin staat dat de ”imams” naar België mochten pas nadat ze gecontroleerd werden de Belgische inlichtingendiensten.

In het artikel in De Morgen kwamen twee figuren aan het woord die onlangs een eigen ‘islamitische organisatie’ oprichtten. De twee grepen de kans om hun ”concurrent” de Moslimexecutieve aan te vallen. Een van deze figuren is de Imazighenhater(1) Nordine Taouil. Volgens deze racist zijn de imams niet goed voor de integratie omdat ze onder meer geen Nederlands noch Frans spreken.

De Moslimexecutieve wilde, ondanks herhaardelijk aandringen, niet reageren in De Morgen, stond in het artikel te lezen.

Vandaag verscheen echter een artikel op de regeringsgezinde nieuwssite Hespress, overgenomen van het Marokkaanse staatspersbureau ‘Maghreb Arabe Presse’ (MAP) , waarin de Moslimexecutieve uitgebreid hun (Pro Marokkaanse regime) verhaal deden.

De Moslimexecutieve begon het artikel met het prijzen van ”de grote bijdrage van de imams en religieuze gidsen die door het Koninkrijk Marokko zijn gezonden”’.

Volgens de Moslimexecutieve stuurt Marokko de imams op verzoek van verschillende moskeeën die tekort zouden hebben. De meeste imams zouden over ”een universitair niveau” beschikken volgens de Belgische organisatie die benadrukte dat ”deze imams opgeleid en voorbereid zijn om hun rol te vervullen in een Europese context”.

Volgens het artikel heeft de missie, die gezonden is door het Marokkaanse ministerie van Religieuze Zaken, als doel om ”de Marokkaanse gemeenschap te verenigen” en beweert dat de missie een ”vitale rol speelt in het onderhoud en bescherming van de Marokkaanse moskeeën tegen extremisme”.

Het artikel wordt afgesloten met: ”De missie speelt ook haar rol met volledige inachtneming van de geldende Belgische en Europese wetgeving en in samenwerking met de officiële instanties die religieuze zaken in het land omkaderen”.

Volgens verschillende Belgische activisten is hiermee de strijd tussen deze twee organisaties losgebarsten om wie de macht krijgt over de (Riffijnse) moslimgemeenschap in België. ”Een van deze organisaties is een instrument van de Marokkaanse inlichtingendiensten, de andere van de Belgische tegenhanger, echter zit er bij de laatste minstens een figuur die voor dubbele agent speelt” zegt een Riffijns-Belgische activist die de zaak al een tijdje volgt.

 

(1) midden in de Riffijnse volksbeweging maakte Taouil deze uitspraak, geheel volgens het plan van het Marokkaanse regime die de Riffijnen wilde linken aan terrorisme om de internationale steun voor de legitieme en vreedzame Riffijnse zaak te doen afnemen. De uitspraak heeft hij verwijderd nadat hij reacties kreeg van Belgische Imazighen waar hij geen antwoord op had.

 

Lees ook:

Marokko stuurt 422 ”imams” naar Europa

Steeds meer berichten over betrokkenheid Marokko bij terrorisme in Europa

Imam ontbonden na kritiek op Saoedische regime

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.