Mustafa El Khalfi dreigt met escalatie in de zaak Saïd C.

Afgelopen dinsdag 2 oktober oordeelde de advocaat-generaal dat de uitlevering van Said C. onterecht tegengehouden werd en gaf de Hoge Raad het advies om de zaak opnieuw te bekijken.

De Marokkaanse media namen het nieuws snel over. Alleen werd het fout vertaald, waardoor de Marokkaanse nieuwssites het hadden over een “weigering van uitlevering Said C.” door de Nederlandse rechtbank. Gisteren tijdens een persconferentie kreeg de Marokkaanse minister en woordvoerder van de regering Mustafa Elkhalfi in deze context de vraag wat zijn commentaar is op de weigering van de uitlevering van Said C.

Mustafa El Khalfi antwoordde dat zijn land het gerechtelijk proces zal voortzetten en zal investeren in alle mogelijkheden die het internationale recht en de overeenkomsten bieden omtrent deze zaak. ”Een verwijzing naar de mogelijkheid om toevlucht te zoeken bij internationale rechtbanken om de uitlevering van de voormalige Marokkaanse parlementariër Said C. alsnog te eisen”, aldus Dalil Rif.

De woordvoerder van de regering sprak ook over de annulering van het bezoek van Mohamed Aujjar. Volgens Hespress ”koos de Marokkaanse minister voor escalatie, in tegenstelling tot de Nederlandse minister Stef Blok”. Mustafa El Khalfi zei in de persconferentie dat er ”verkeerde dingen zijn gezegd over Marokko die niet aanvaard kunnen worden en wijst erop dat Marokko vasthoudt aan een verduidelijking over het rapport dat gepresenteerd werd in de Tweede Kamer”.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.