Muziekgroep Agraf komt naar Nederland

In januari vindt alweer de 9de editie van de Amazigh Nieuwjaarsviering in Den Haag. Deze meerdaagse viering vindt plaats op diverse locaties in Den Haag, met onder andere educatieve programma’s, workshops, filmvertoningen en podiumkunsten rondom de rijke cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Noord Afrika: De Imazighen.

Het hoogtepunt van de viering is het Nieuwjaarsfeest dat plaats zal vinden op vrijdag 18 januari in het Zuiderstrandtheater te Den Haag. De populaire muziekgroep Agraf ⴰⴳⵔⴰⴼ, waarvan een lid vast heeft gezeten voor zijn betrokkenheid bij de Riffijnse volksbeweging, is een van de bands die zullen optreden.

De muziek van Agraf werd door de organisatoren van het festival omschreven als: ”Een mengelmoes van traditionele Riffijnse muziek en nieuwe moderne klanken. De immens populaire band  combineert verschillende stijlen en culturen en hun muziek is een kruising van Amazigh, Gnawa, Jazz, Spaanse en Afrikaans muziek. Nasre-Eddine wijdt zijn leven aan het verspreiden van de Riffijnse cultuur. Maar ook aan het verspreiden van een boodschap van hoop, vrijheid, broederschap en vrede, via zijn liederen. Agraf vertelt het verhaal van de Rif. Dit zijn verhalen van pijn maar ook van hoop. Het was na een grote opstand in de Rif en de pijn, veroorzaakt door het overlijden van zijn moeder, dat Nasre-Eddine begon met zingen. Zijn muziek werd zijn troost, zijn boodschap en zijn hoop. Hij vertelt zijn verhaal en laat het geluid van liefde en revolutie klinken.”

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.