Na Hanan… Hayat verkracht en dodelijk verbrand in Fes en de politie ontkent verkrachting

De Marokkaanse media berichtte sinds gisteren massaal over een jonge dame uit Fes die overleed aan brandwonden. De familieleden van het slachtoffer, genaamd Hayat, zeggen dat zij ontvoerd, verkracht en verbrand werd. Ook de moeder van Hayat sprak tegen Alyaoum24 en zei dat haar dochter ontvoerd, verkracht en verbrand werd.

Volgens de familie kwam Hayat, de enige kostwinner thuis, terug uit Casablanca waar ze werkt, toen ze ontvoerd werd door een bende. Hayat zou zijn verkracht door de leden van de bende en daarna overgoten zijn met benzine en in brand gestoken.

De Marokkaanse politie is vandaag met een verklaring gekomen waarin ontkent wordt dat het meisje werd verkracht. Volgens de politie werd Hayat op 28 juni jl. verbrand door haar verloofde, aldus Alyaoum24. De politie zegt dat de verloofde, zijn broer en zijn schoonzus zijn opgepakt.

Het nieuws over de verschrikkelijke dood van Hayat komt enkele dagen nadat Hanan dood werd verkracht door een crimineel in Rabat. De verschrikkelijke moorden op Hanan en Hayat zijn niet de enige verhalen van geweld tegen vrouwen deze week in de Marokkaanse media.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.