Naar Marokko reizen kan ook zonder vaccinatiebewijs

Reizigers die niet gevaccineerd zijn kunnen Marokko binnenkomen als ze een negatief PCR-test bij zich hebben, melden Marokkaanse media vandaag.

Over de duur van de geldigheid van de PCR-testen zijn er tegenstrijdige berichten die onduidelijkheid en verwarring hebben geschept.

Het staatsbedrijf Royal Air Maroc zegt dat de PCR-testen maximaal 48 uur oud mogen zijn. Het ministerie van Volksgezondheid zegt echter dat de PCR-testen maximaal 72 uur oud mogen zijn.

Een bron binnen Royal Air Maroc zei tegen Hespress dat ze hun bericht gaan aanpassen omdat zij hun informatie halen van het ministerie van Volksgezondheid. Wat ook daadwerkelijk is gebeurd.

Reizigers moeten ook een gezondheidsformulier voor passagiers invullen. Dit formulier krijgen de reizigers in het vliegtuig of de boot. Het is ook te downloaden via deze LINK.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn kinderen onder de 12 jaar vrijgesteld van alle toegangsvoorwaarden.

Het ministerie legt ook uit wat een geldig vaccinatiepaspoort is: ‘een geldig vaccinatiepaspoort betekent dat je drie vaccins moet hebben gehad, of twee vaccins die niet ouder zijn dan vier maanden, met uitzondering van het Johnson & Johnson-vaccin, waarvan een prik gelijk is aan twee prikken van andere vaccins.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.