Nador: meisje ontsnapt aan verkrachting door daklozen

Foto uit het archief

Een meisje ontsnapte gisteren in de wijk Poblao in Nador aan verkrachting door een groep daklozen van buiten de regio.
Buurtbewoners hoorden het geschreeuw van het meisje dat om hulp smeekte, hun snelle reactie redde haar van een groepsverkrachting. De daders werden overmeesterd door de burgers en overhandigd aan de Marokkaanse politie.

Inwoners van de wijk zijn woedend op de zoveelste misdaad van deze groep daklozen die het leven ondragelijk maken. ‘Vooral omdat de autoriteiten laks zijn in het optreden tegen deze daklozen’, schrijft de spreekbuis van Rabat Nadorcity die ook toegeeft dat het aantal daklozen aan het stijgen is ondanks de coronasituatie in Nador.

Deze daklozen, lokaal ‘Haraga’ genoemd, zijn jongeren die naar Nador komen en hun kansen afwachten om de Spaanse enclave Melilla binnen te glippen, vaak door zich te verstoppen in of onder vrachtwagens die Melilla binnenrijden. Het kan jaren duren voor ze de kans krijgen Melilla in te komen en in de tussentijd slapen ze op straat en zorgen ze voor overlast. Vaak raken ze verslaafd aan drugs, met name lijmsnuiven, velen belanden daardoor ook in de criminaliteit.

De inwoners van Nador, met name gebieden dichtbij Melilla, klagen al jaren over de overlast veroorzaakt door deze daklozen zonder dat de autoriteiten in actie komen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.