Nador: schip met coronapatiënten mag aanmeren en bouwproject verandert in coronahaard

Een passagiersschip uit het Franse Sète arriveerde gisteren in de haven van Ait Nsar in de provincie Nador. Het schip mocht de hele nacht niet aanmeren nadat elf passagiers positief waren getest op corona.

Volgens regimegezinde media hebben de autoriteiten de elf coronapatiënten opgenomen in het El Hassani-ziekenhuis in de stad Nador. Het schip mocht uiteindelijk aanmeren en de passagiers mochten aan land komen en hun reis vervolgen.

Vandaag werd ook bekend dat de gouverneur van de provincie Nador besloten heeft de ‘Port Nador West Med’ in quarantaine te plaatsen. Het besluit komt nadat meerdere arbeiders positief zijn getest op het virus.

‘Port Nador West Med’ is een haven in constructie en telt ongeveer 1.700 arbeiders. De werkplaats is vanaf vandaag in quarantaine geplaatst en niemand mag het betreden behalve met een uitzonderlijke vergunning.

‘De lokale autoriteiten en de hulptroepen begonnen vanaf maandagochtend de quarantaine toe te passen op de werkplaatsen, met de hervatting van het werk volgens de preventieve voorwaarden’, aldus de Marokkaanse media.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.