Nador: vrouw overleden nadat ze opgelicht werd door een arts

De afdeling van AMDH in Nador heeft de procureur des Konings gevraagd een onderzoek te starten naar een geval van medische fraude en nalatigheid met de dood tot gevolg.

De mensenrechtenorganisatie zegt dat een vrouw, genaamd Khadouj Azahriou, slachtoffer werd van een arts en een privékliniek in Nador.

De patiënte ging naar de arts (H.M.), gespecialiseerd in gynaecologie en verloskunde, voor onderzoek. De vrouw kreeg hierna te horen dat ze een baarmoederoperatie nodig had. De arts benadrukte haar dat ze die operatie moest uitvoeren in Clinique Assalam in Nador omdat, volgens de arts, deze kliniek uitgerust is voor zulke chirurgische ingrepen.

De vrouw ging op 12 oktober dit jaar naar Clinique Assalam. Om 13:00 ging ze de operatiekamer in en werd ze verdoofd voor de vermeende operatie. Om 19:00 mocht de vrouw de kliniek verlaten nadat ze de kosten voor de operatie had betaald.

De arts die haar naar de kliniek stuurde vertelde haar dat de operatie een succes was. Toch bleef de situatie van de vrouw verslechteren, waarna ze besloot een andere arts te bezoeken.

Na onderzoek adviseerde de nieuwe arts haar naar het Universitair Ziekenhuis van Oujda te gaan. Nadat ze onderzocht werd in het ziekenhuis van Oujda kreeg de vrouw te horen dat zij nooit werd geopereerd.

Op 28 oktober 2021 kreeg ze een medisch attest van het Universitair Ziekenhuis van Oujda waarin dat staat. Een week daarna, op 4 november 2021, overleed de vrouw.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.