Nasser Zafzafi en Mohamed El Haki stoppen met hongerstaking

De Riffijnse gedetineerde Jaouad Sabiri heeft zijn familie gebeld en gemeld dat Nasser Zafzafi en Mohamed El Haki gestopt zijn met hun hongerstaking en dat ze zich bevinden in afdeling acht, samen met de rest van de gedetineerden van de Riffijnse volksbeweging in de Oukkacha-gevangenis in Casablanca.

Imane, de zus van Jaouad Sabiri heeft dit vijf minuten geleden gemeld.

Wij zullen dit bericht updaten bij meer nieuws.

 

Update 1

Achraf El Yakhloufi zal vanavond terugkeren naar Oukkacha. Hiermee lijkt dat de Riffijnse gedetineerden gestopt zijn met de hongerstaking pas nadat de gevangenisdirectie hun eisen heeft ingewilligd. De eisen waren de terugkeer van Achraf El Yakhloufi, alle gedetineerden van de Riffijnse volksbeweging verzamelen in 1 afdeling, de gedetineerden de kans geven zich in te schrijven voor een masterdiploma en de toegang tot medische zorg.

 

Update 2

De Riffijnse gedetineerde Fouad Saidi bevestigd het bericht van Jaouad Sabiri. Fouad zegt dat Nasser Zafzafi en Mohamed El Haki gestopt zijn met hun hongerstaking nadat de gevangenisdirectie een deel van hun eisen heeft ingewilligd.

 

Update 3
Abdelali Houdoe heeft zijn familie gebeld en het volgende gemeld:

  • Alle gevangenen zijn gisteren gestopt met de hongerstaking en zitten samen in afdeling acht. De deuren van de cellen blijven open en zij mogen contact hebben met elkaar.
  • De zes gedetineerden Ilyas Elhaji (5 jaar celstraf), Omar Bouhras (10 jaar celstraf), Zakaria Adahchour (15 jaar celstraf), Salah Lakhchem (10 jaar celstraf), Abdelkheir Elyasnari (2 jaar celstraf) en Soleiman Elfahli (5 jaar celstraf) blijven voorlopig in de isoleercellen. Volgens Abdelali moeten ze een periode van 45 dagen in de isoleercellen doorbrengen.
  • Ook Abdelali bevestigd de terugkeer van Achraf El Yakhloufi, De Riffijnse activist zegt dat Achraf binnen een periode van 20 dagen in Oukkacha zal zijn.

 

Update 4

Familie Nasser Zafzafi bevestigt dat hij gestopt is met de hongerstaking. Lotfi publiceerde een verklaring van zijn broer Nasser, ArifNews plaatst de vertaalde versie:

”Nadat de directie van de Ain Sbaa 1 (Oukkacha) gevangenis onze rechtvaardige en legitieme eisen, waarvoor wij in hongerstaking zijn gegaan, heeft ingewilligd, besloten wij: Mahmoud Bouhannouch, Mohamed El haki, Nasser Zafzafi en Rabie El Ablak onze hongerstaking te stoppen. De hongerstaking die wij niet zomaar begonnen, maar slechts om onze waardigheid en die van de rest van de gedetineerden te waarborgen.

De ingewilligde eisen zijn als volgt:
1- De terugkeer van Achraf El yakhloufi naar Oukkacha in de komende dagen.
2- Het verzamelen van alle gedetineerden van de Riffijnse volksbeweging in 1 afdeling.
3- Toegang tot medische zorg.
4- De mogelijkheid geven aan de gedetineerden om gebruik te maken van hun recht op studie.

Tenslotte groeten wij de vrije mensen in het vaderland en over de hele wereld die ons altijd bijstonden in onze benarde situatie. Dit is niet vreemd voor degenen die verzadigd zijn met principes van vrijheid en waardigheid en die geloven in het belang van de Riffijnse volksbeweging. Degenen die hun bestaan hebben toegewijd voor een vaderland waar de rechten worden gewaarborgd, evenals het praktiseren van de vrijheden.

Leve Arif en verdoemd is degene die het verraadt!”