Nasser Zafzafi: Het proces is tegen Arif en ik boycot de zittingen

De leider van de Riffijnse volksbeweging, Nasser Zafzafi, is vandaag met een verklaring naar buiten gekomen omtrent de boycot van de zitting die vandaag plaats vindt in de rechtbank van tweede aanleg in de Marokkaanse stad Casablanca.

In de verklaring, die gepubliceerd is door zijn vader, zegt de activist dat hij de zitting boycot omdat het niet neutraal is. De Riffijn zei dat hij in eerste aanleg deelnam aan het schijnproces, wat hij theater noemde, om  ‘het theaterstuk van de Makhzen’ te ontmaskeren aan de Riffijnse activisten en de hele wereld.

De Riffijn voegde eraan toe dat het proces gericht was tegen de Riffijnse geschiedenis en symbolen waaronder de Riffijnse verzetsheld Moulay Mohend (Abdelkrim El Khattabi).

Nasser Zafzafi sloot af met het volgende: ” Daarom verklaar ik de lokale, nationale en internationale publieke opinie dat ik deze rechtszaak, waarbij de minimumvoorwaarden voor een eerlijk proces ontbreken, boycot. Mijn beslissing is onomkeerbaar en de Makhzen kan enkel geweld gebruiken, zoals wij gewend zijn van jullie, om mij daartoe te dwingen. Of mij doden of wat jullie ook van plan zijn, wat jullie ook doen daarin zit mijn overwinning en jullie verlies.”

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.