Nasser Zafzafi overgebracht naar het ziekenhuis

Verschillende Marokkaanse media en de familieleden van de Riffijnse gevangenen in Oukkacha hebben gemeld dat de leider van de Riffijnse volksbeweging, Nasser Zafzafi, overgebracht is naar het ziekenhuis. Alyaoum24 meldt dat de Riffijn naar het ziekenhuis is overgebracht voor behandeling aan zijn opgezwollen hand en de gewrichten in zijn onderlichaam.

In een verklaring van het Marokkaanse gevangeniswezen beweert het regime dat Nasser Zafzafi zichzelf heeft bezeerd. Volgens de verklaring had de Riffijn erge pijn in zijn been en vroeg de verpleger van de gevangenis om behandeling. Volgens dezelfde verklaring altijd zou de verpleger Nasser willen behandeling toen hij zich op de grond liet vallen en zijn hand slaan tegen een bureau en een muur.

De valselijke verklaring van het regime dreigt de Riffijnse gevangenen, waaronder Nasser Zafzafi, met straffen. Volgens het regime gedroeg de Riffijn zich buiten de wet wat chaos en onrust creëerde, vooral nadat de rest van de gevangenen van de Riffijnse volksbeweging weigerden hun cel in te gaan als protest tegen de behandeling van Nasser Zafzafi.

De verklaring van het regime meldt dat de leider van de Riffijnse volksbeweging overgebracht is naar het ziekenhuis om zijn hand te behandelen en dat de gevangenen gedwongen werden in hun cellen. ”In afwachting van de noodzakelijke disciplinaire maatregelen tegen overtreders”, aldus de verklaring van het Marokkaanse regime.

Het is nog niet bekend wat er precies gebeurde in de Oukkacha gevangenis. De familieleden van de Riffijnse gevangenen meldden dat er iets gaande was in de gevangenis, maar wat precies het probleem was is tot nu toe niet bekend, vooral omdat de gevangenen opgesloten werden in hun cellen en niet kunnen bellen.

Wij zullen de zaak volgen en dit artikel updaten bij meer informatie.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.