Nasser Zafzafi terug geplaatst in afdeling 6

Vandaag kwam weer nieuws uit de Oukkacha-gevangenis in Casablanca. Karim Amghar heeft in een telefoongesprek gemeld dat Nasser Zafzafi en Mohamed El Haki terug zijn gezet in afdeling zes. Mohamed Ahamjik, de broer van Nabil Ahamjik heeft het een half uur geleden bekend gemaakt. De hongerstakers worden hiermee afgezonderd van de rest van de gedetineerden van de Riffijnse volksbeweging.

De volgende activisten zijn in een isoleercel geplaatst; ” Ilyas Elhaji (5 jaar celstraf), Omar Bouhras (10 jaar celstraf), Zakaria Adahchour (15 jaar celstraf), Salah Lakhchem (10 jaar celstraf), Abdelkheir Elyasnari (2 jaar celstraf) en Soleiman Elfahli (5 jaar celstraf)”. De reden waarom deze gedetineerden in een isoleercel zijn geplaatst is niet genoemd, maar het is waarschijnlijk een straf voor hun protest tegen de verplaatsing van Achraf El Yakhloufi naar een andere gevangenis en Zafzafi en El Haki naar een andere afdeling.

De gedetineerden van de Riffijnse volksbeweging die onlangs in afdeling acht werden geplaatst, zitten in een andere verdieping waardoor zij geen contact hebben met de rest.

Nasser Zafzafi, Mohamed El Haki en Rabie El Ablak gaan door met hun hongerstaking. Rabie El Ablak bevindt zich alleen in afdeling vier (ziekenafdeling), omdat hij erg verzwakt was door voorgaande hongerstakingen.

 

Achraf El Yakhloufi, die verplaatst is naar de gevangenis van Tifelt, is al vijf dagen in hongerstaking.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.