Nasser Zefzafi en El Haki hebben de draden weggehaald

De Riffijnse gedetineerden in de Oukkacha-gevangenis Nasser Zefzafi (20 jaar celstraf) en Mohamed El Haki (15 jaar celstraf) hebben de draden waarmee ze hun mond dicht naaiden weggehaald. Verschillende betrouwbare bronnen hebben dit gemeld.

Wij zullen dit bericht updaten bij meer informatie

Update 15:07: Het advocatenteam bevestigt dat Nasser Zefzafi de draden heeft weggehaald.

Update 15:14: Gedetineerde Achraf El Yakhloufi tegen de advocate Asma El Ouadie: Wij (de andere Riffijnse gedetineerden in Oukkacha) hebben samen met jullie (advocaten) en de families Zefzafi en El Haki overgehaald de draden weg te halen.
De gevangenisdirectie heeft de volgende eisen ingewilligd: De grote aantallen bewakers zijn teruggetrokken, El Haki zal worden opgenomen in het ziekenhuis en Nasser Zefzafi kreeg de belofte dat hij zijn medisch dossier zal krijgen.

Update 15:17: Nasser Zefzafi tegen advocate Asma El Ouadie: ”Toen ik mijn mond open deed kreeg ik 20 jaar celstraf en toen ik het dicht naaide met draad vroegen zij mij het weer te openen!”

Update 15:57: Een familielid van een van de Riffijnse gedetineerden in Oukkacha heeft, na het wekelijkse bezoek in de gevangenis, bevestigd dat Nasser Zefzafi en Mohamed El Haki de draden gisteren hebben weggehaald. Dezelfde bron zegt dat de twee en de rest van de gedetineerden nog wel doorgaan met hun hongerstaking.

Lees ook: 

Petitie voor ontbieden Marokkaanse ambassadeur in Nederland

Boycot als antwoord op racistisch beleid tegen Riffijnen

Demonstraties in Europa tegen onterechte vonnissen Riffijnse activisten

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.