Nasser Zefzafi en Mohamed Haki naaien hun mond dicht

De Riffijnse activisten die in de Oukkacha-gevangenis in Casablanca vast zitten hebben hun mond dicht genaaid en zijn in hongerstaking gegaan tegen de onterechte vonnissen en de militarisering van Arif.

De Riffijnse gedetineerde Jaouad Sabiri heeft dit telefonisch verteld aan zijn familie. De zus van Jaouad bracht ArifNews op de hoogte.

Zefzafi en Haki zijn vanochtend in hongerstaking gegaan en hebben hun mond dichtgenaaid als teken dat zij niet zullen stoppen. Khamis Boutakhmant meldt dat de sfeer in de Oukkacha-gevangenis een ramp voorspelt.

 

Boycot als antwoord op racistisch beleid tegen Riffijnen

 

Wij zullen dit bericht updaten bij verdere ontwikkelingen

Update 16:03: Meer dan 50 repressietroepen zijn naar afdeling 8 in de Oukkacha-gevangenis gebracht. De afdeling waar de Riffijnse activisten zijn opgesloten. Hun cellen worden aandachtig in het oog gehouden en elke cel wordt bewaakt door 10 elementen van het repressieapparaat.

Update 16:12: Ahmed Zefzafi, de vader van Nasser Zefzafi, zei 25 minuten geleden: Ik heb zojuist een boodschap gekregen van mijn zoon via een medegevangene van hem en de inhoud was als volgt: ”Ik begon aan deze strijd (mond dicht naaien) omdat ik geloof in mijn recht op vrijheid en omdat ik de militarisering verwerp evenals de moord en ontvoering van kinderen en de Riffijnse mannen en vrouwen, en ook omdat de gevangenisdirectie mij het medisch dossier niet wil geven.
Leve Arif en verdoemd is degene die het verraadt!”

Update 16:41: Bilal Ahabad vanuit Oukkacha-gevangenis aan zijn vader via de telefoon: ”Vader, ik hoop dat Allah tevreden Zal Zijn met ons einde.”

Update 17:15: De verloofde van een Riffijnse politiek gevangene in Oukkacha: ”De gedetineerden in afdeling acht (activisten van de Riffijnse volksbeweging) hebben vandaag gehuild bij het zien van Nasser Zefzafi en Mohamed Haki en het bloed uit hen vloeit nadat zij hun mond hebben dicht genaaid.”

Update 17:22: De families van de Riffijnse gedetineerden in Oukkacha vrezen dat het regime van plan is om de 38 activisten te verdelen over de verschillende Marokkaanse gevangenissen in een poging van Rabat om de vastberadenheid van de Riffijnse activisten te doen breken. De aanwezigheid van grote aantallen repressietroepen vandaag in afdeling acht is volgens sommige familieleden een indicatie dat het regime haar plan wil uitvoeren.

Update 17:35: Karim Amghar, die een gevangenisstraf van 10 jaar moet uitzitten in Oukkacha, is ook in hongerstaking gegaan tegen de onterechte vonnissen.
Rabie Ablak, die een gevangenisstraf van vijf jaar moet uitzitten in Oukkacha, is al 19 dagen in hongerstaking.

 

Update 17:52: Hanan, de zus van Mohamed Haki, zegt: ”(Mohamed Haki) heeft ons niet gebeld omdat hij zijn mond heeft dicht genaaid. Mijn broer neemt in stilte afscheid van ons.”

Update 18:10: Imane Sabiri: Mijn broer Jaouad Sabiri is ook in hongerstaking gegaan.

Update 18:49: Wail Asrihi zegt: Mijn broer Mohamed Asrihi, die vast zit in Oukkacha, heeft ons gebeld en erop aangedrongen dat wij hem aanstaande woensdag moeten bezoeken voor een belangrijke zaak. Wail zegt dat dit de eerste keer is dat zijn broer dit vraagt, ”daarvoor vroeg hij juist vaker om niet op bezoek te komen om ons te laten uitrusten”, aldus Wail.

Update 19:39: Wail Asrihi: Toen ik mijn broer Mohamed vroeg naar de situatie van Nasser Zefzafi en Mohamed Haki zweeg hij voor even en zei: ‘‘Nasser communiceert met ons in gebarentaal, als wij hem niet begrijpen grijpt hij naar pen en papier. Wat betreft Haki… Wij kunnen amper naar hem kijken… Willekeurige draden die zijn lippen verbinden… Hij heeft mij en de rest doen huilen!”

Update 19:43: Farida Houdoe zegt net dat ook haar broer Abdelali Houdoe in hongerstaking is gegaan en dat hij van plan is om zijn mond dicht te naaien.

 

Update 21:06: Op dit moment houden sommige vrouwelijke familieleden van de Riffijnse gedetineerden een sit-in in Al Hoceima. Zij hebben plakband geplaatst op hun mond uit solidariteit met Zefzafi en Haki.

 

Update 02:25: Een onbekend aantal Riffijnse gedetineerden in de Oukkacha-gevangenis heeft zich aangesloten bij de hongerstaking die Zefzafi en El Haki begonnen. Een van deze gedetineerden is Mohamed Jelloul, dat heeft zijn broer Khalid Jelloul een paar minuten geleden bevestigd.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.