Nasser Zefzafi en Nabil Ahamjik in hongerstaking, oproep tot solidariteit

De Riffijnse politieke gevangenen Nasser Zefzafi en Nabil Ahamjik zijn sinds vrijdag in hongerstaking gegaan. De twee Riffijnen in de gevangenis Ras Lma in Fes protesteren hiermee tegen de slechte behandeling en omstandigheden in de gevangenis.

Nasser Zefzafi en Nabil Ahamjik eisen onder meer de verbetering van de kwaliteit van het eten en langere telefoongesprekken. De belangrijkste eis is: het verzamelen van alle politieke gevangenen van de Riffijnse volksbeweging in de gevangenis van Selouane in de provincie Nador.

De kopstukken van de Riffijnse volksbeweging hebben de mensen opgeroepen solidair te zijn met hun strijd door 24 uur in hongerstaking te gaan tussen 18:00 zondag tot 18:00 maandag aanstaande. Ahmed Zefzafi en de moeder van Nabil Ahamjik riepen in een live stream iedereen op om solidair te zijn met hun kinderen.

De vader van Nasser zei dat Arif lijdt. Hij sprak ook over de verkrachtingen en massamoord gepleegd door het Marokkaanse leger in 1959. Hij zei dat de Spaanse soldaten zulke misdaden niet zijn begaan ondanks de verpletterende nederlagen die ze leden. Ahmed Zefzafi sprak ook over de Marokkaanse sultan die in 1925 het volk opzette tegen Abdelkrim El Khattabi. De vader van Nasser verdedigde ook de Riffijnse vlag en vroeg degenen die deze vlag beledigen dat te doen bij de vlag die ontworpen is door de Franse resident-generaal Hubert Lyautey.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.