Nasser Zefzafi: ‘Ik zal me altijd inzetten voor de mensheid en tegen het racisme!’

De leider van de Riffijnse volksbeweging, Nasser Zefzafi, heeft gereageerd op de erkenning die hij kreeg van ‘Asociacion Pro Derechos Humanos de Andalucia’ (APDHA). De Riffijn heeft in een brief, dat gepubliceerd is door zijn vader, de Spaanse mensenrechtenorganisatie bedankt voor haar vertrouwen in de Riffijnse volksbeweging.

Nasser ziet zijn erkenning als mensenrechtenactivist als erkenning voor de vreedzaamheid en legitimiteit van de volksbeweging.
”Terwijl deze bekroning een erkenning is voor de offers van de Riffijnen voor hun culturele, politieke en burgerrechten, blijft de Marokkaanse staat tiranniek jegens Arif dat gemilitariseerd is en waar de inwoners lijden door de repressie, geweld en racisme”, voegt de Riffijnse activist aan toe.

Nasser Zefzafi, die 20 jaar celstraf kreeg, bedankte de activisten die de zaak blijven aankaarten bij de internationale organisaties, met name degenen die erin slaagden hem te nomineren voor de Sakharov Prijs en degenen die achter de erkenning door APDHA zaten.

De leider van de volksbeweging sloot zijn boodschap af met: ”Ik zal er altijd naar streven de mensheid te dienen, alle vormen van geweld te bestrijden en racisme en tirannie te verwerpen”.

Lees ook:

Zefzafi en andere Riffijnse politieke gevangenen beschuldigen het regime van racisme

Marokko zet racistische terroristen in tegen Zefzafi en andere Riffijnse activisten!

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.