Nasser Zefzafi opgenomen in het ziekenhuis

De Riffijnse politieke gevangene Nasser Zefzafi werd gisteren opgenomen in het ziekenhuis buiten de gevangenis.

Zefzafi lijdt aan meerdere ziektes die hij opliep door marteling en gevangenschap sinds 2017. De Riffijn werd onder meer geslagen, verkracht en vijftien maanden lang opgesloten in een isoleercel in de Oukkacha gevangenis in Casablanca.

De Marokkaanse veiligheidsdiensten wilden Zefzafi vastbinden met handboeien aan zijn ziekenhuisbed. De Riffijn verzette zich ertegen waarna ze besloten hem te laten bewaken door twee agenten die om de zes uur worden vervangen. Opvallend is dat de agenten met hem in de kamer blijven in plaats van buiten voor de deur te staan.

Ahmed Zefzafi, de vader van Nasser, sprak gisteren in een live stream en richtte zijn boodschap rechtstreeks aan de Allawiet Mohamed 6. Ahmed vroeg Mohamed 6 zijn zoon vrij te laten of te zeggen en te bewijzen wat hij fout heeft gedaan.

De vader zei dat het normaal is dat zijn zoon en anderen de straat opgingen tegen het racistisch beleid van de Marokkaanse staat in Arif.

Ahmed Zefzafi zei in zijn live stream: ”jullie hebben Arif kapot gemaakt, de haven hebben jullie gesloten en de economie is kapot gemaakt, geef dan op zijn minst onze kinderen terug.”

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.