Nasser Zefzafi overgebracht naar 2 ziekenhuizen in Fes

De directie van de gevangenis Ras Lma in Fes heeft de leider van de Riffijnse volksbeweging Nasser Zefzafi gisteren overgebracht naar het Ghassani-ziekenhuis. De artsen onderzochten het hart van de Riffijnse activist.

De nieuwssite Achkayen, dat dichtbij het Marokkaanse regime staat, meldt ook dat de Riffijn met spoed werd overgebracht naar het Ghassani-ziekenhuis. Hierna werd hij overgberacht naar een ander ziekenhuis, Ibn El Khatib, waar zijn darmen en keel werden onderzocht.

Nasser Zefzafi werd hierna teruggebracht naar zijn isoleercel waarin hij zich al weken bevindt, kort na de transfer uit de Oukkacha-gevangenis in Casablanca.

Zefzafi is niet de enige Riffijnse politieke gevangene die medische klachten heeft en last heeft van de laksheid van het regime betreft medische hulp. Gisteren deed een van de broers van een politieke gevangene, Benaissa, een wanhopige oproep om zijn broer te redden. Volgens hem lijdt zijn broer enorm en heeft hij dringende medische hulp nodig, maar de gevangenisdirectie laat hem aan zijn lot over en ontzegt hem zijn recht op medische bijstand.

Lees ook:

Marokko brengt het leven van Nasser Zafzafi in gevaar

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.