Nasser Zefzafi reageert op racistische ‘ex’-terrorist Kettani

De Riffijnse politieke gevangene Nasser Zefzafi heeft vanuit de gevangenis Tanger 2 gereageerd op het bericht van de Marokkaanse racist Hassan Kettani. De laatste postte een bericht vlak na de aardbeving die Al Hoceima vorige week trof waarin hij zei dat de beving ”geen normale zaak is maar een waarschuwing van Allah”.

Nasser Zefzafi noemde de racist een onwetende die influisteringen krijgt van de duivel. Zefzafi zei ook dat Arif en de Riffijnen te hoog gegrepen zijn voor Hassan Kettani.

De geschiedenis die ‘onze vriend’ (Kettani) niet kent, getuigt met trots dat de Riffijnen tegen de Spaanse, Franse en andere koloniale legers vochten”, aldus Zefzafi.

De Riffijn zei ook dat ”de Riffijnen een bron blijven van grootmoedigheid, moraal en waarden ondanks de misdaden gepleegd door de koloniale machten, gevolgd door oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid door de Makhzen en de belegering van het gebied met een militair decreet tot de dag van vandaag.

Het is niet de eerste keer dat Nasser Zefzafi reageert op Marokkaanse racisten die de seismische activiteit in Arif gebruiken om de Riffijnen te demoniseren. In januari 2016 werd het gebied getroffen door een krachtige aardbeving. Een imam in de Marokkaanse stad Sale zei tijdens de vrijdagpreek dat Allah de Riffijnen straft met de aardbeving omdat ze drugsdealers zijn. Nasser Zefzafi nam toen een video op waarin hij reageerde op de racistische imam.

Nasser Zefzafi zit een gevangenisstraf van 20 jaar uit voor zijn protest tegen het racistisch Marokkaanse beleid in Arif. In de gevangenis kreeg hij meerdere keren het aanbod om koninklijke gratie en geld te krijgen in ruil voor het verheerlijken van de Allawieten en het aanvallen van Arif en de Riffijnse identiteit.

Hassan Kettani werd in 2003 gearresteerd en kreeg 20 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de aanslag in Casablanca. Hij kwam in 2012 met een koninklijk gratie vrij nadat zijn advocaat Mustafa Ramid minister van Justitie werd.
Kettani voert sindsdien een heilige oorlog tegen de Imazighen, die hij ”barbaren” noemt, hun taal en identiteit.

Lees ook:

Rafiqui reageert op racistische ‘ex’-terrorist Kettani

Marokko zet racistische terroristen in tegen Zefzafi en andere Riffijnse activisten!

Extremist boos op Nasser Zefzafi wegens Amazigh naam

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.