Nasser Zefzafi tegen ”onderhandelingen” verdachte figuren

De leider van de Riffijnse volksbeweging, Nasser Zefzafi, die een gevangenisstraf van 20 jaar uitzit in de Marokkaanse gevangenis Ras Lma in Fes, liet zijn vader weten tegen de huidige ”onderhandelingen” te zijn.

Tijdens het wekelijkse familiebezoek zei de Riffijnse politieke gevangene tegen zijn vader:”Elk initiatief dat de (ex)politieke gevangenen en hun families niet bij betrekt vertegenwoordigt mij niet. Laat staan als de initiatiefnemers die vandaag over een oplossing praten zelf onderdeel zijn van het probleem”. Nasser Zefzafi benadrukte aan zijn vader dat hij geen ”brandweermannen” nodig heeft.

De term ”brandweerman” wordt in Arif gebruikt tegen politici en ‘leden van verenigingen’ die elke protest van het volk proberen uit te doven door o.a. valse beloftes. Het regime beloont deze ”brandweermannen” voor de bewezen diensten met onder meer een baan, geldsom of privileges.

Nasser Zefzafi verwijst naar een groep ”verdachte figuren” uit Al Hoceima die gesprekken zijn aangegaan met vertegenwoordigers van het Marokkaanse regime waarin gesproken werd over ”een oplossing voor de huidige situatie in Arif”. Opvallend is dat de mensen die nu pretenderen Arif te vertegenwoordigen juist tegen de Riffijnse volksbeweging waren.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.