Nasser Zefzafi weigerde Mohamed 6 te smeken en de laatste werd boos!

De Riffijnse politieke gevangenen hebben verschillende figuren van het regime in de gevangenis ontvangen om ”een oplossing te vinden”, een van deze onderhandelaars was Noureddine Ayouch.

De schrijver en onderzoeker dr. Said Salmi schreef over een deel van wat er gebeurde tijdens deze onderhandeling tussen de Marokkaanse delegatie en de Riffijnse politieke gevangenen.

Dr. Said Salmi zegt dat Noureddine Ayouch, die vrije toegang had tot het koninklijk paleis had (een uitdrukking voor dat de man goede banden had met de koninklijke familie), een bezoek bracht aan de Oukkacha-gevangenis waarin de kopstukken van de Riffijnse volksbeweging zaten. Ayouch was vergezeld door Kamal Lahbib, een vertrouweling van adviseur Fouad Ali El Himma.

De Marokkaanse delegatie probeerde Nasser Zefzafi over te halen een brief naar de koning Mohamed 6 te schrijven waarin hij hem smeekt en excuses aanbiedt (in ruil voor de vrijlating). De Riffijnse leider weigerde het aanbod resoluut en liet duidelijk weten dat ze hem niet zullen overhalen dat te doen.

Tegenover deze daad van Nasser Zefzafi stond Noureddine Ayouch op uit zijn stoel en omarmde de Riffijn voor zijn standpunt. Deze ontmoeting was tevens de laatste keer dat Noureddine Ayouch in de gevangenis mocht komen, terwijl hij daarvoor vrije toegang had, voegt de bron aan toe.

Kamal Lahbib bracht zijn baas op de hoogte van wat er gebeurde tussen Ayouch en Zefzafi in Oukkacha. Toen Fouad Ali El Himma de koning vertelde dat Noureddine Ayouch de leider van de Riffijnse volksbeweging omarmde, barstte de koning in woede uit en zei dat hij Ayouch nooit meer wil zien.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.