Nederland als 13e regio van Marokko in de ogen van de ambassade

Marokkanen in het buitenland zijn volgens Rabat inwoners van de 13e regio van Marokko. Het blijft niet bij een leus, maar is een doel dat Rabat met veel geld en propaganda langzaamaan heeft bereikt.

Nederland, met ruim 400.000 inwoners met roots in Arif en Marokko, is in de ogen van Rabat een regio van het Allawitisch koninkrijk. Deze week waren er twee gebeurtenissen die dit scenario bevestigen.

Het eerste voorbeeld is Ben Nassir Bouayad, een politieagent die voor de Amsterdamse politie stopt en voor Flevoland als sectorhoofd aan de slag gaat. Een simpele zaak en een lokale Nederlandse aangelegenheid zou men denken.

Echter, als je aan een afscheidsfeest van een politieagent denkt, dan denk je aan een feest georganiseerd door collega’s. Maar niet in het geval van Ben Nassir Bouayad. Hij kreeg een heus afscheidsfeest van de Marokkaanse consul-generaal in Amsterdam. Het feest vond plaats in de ruimte van de moskee/stichting Al Houda. Dezelfde moskee die afgelopen zomer en in opdracht van de Marokkaanse ambassade een vrijdagpreek gaf met de titel ‘leve mijn koning (Mohamed 6)’.

Ben Nassir Bouayad is namelijk jarenlang een bondgenoot van het Marokkaanse consulaat en zijn handlangers in Amsterdam. Op een video is te zien hoe de Marokkaanse consul-generaal een toespraak houdt op het afscheidsfeest van Ben Nassir. Hij is ook met hem op de foto gegaan. De consul-generaal gedraagt zich als de gouverneur van Amsterdam, een deel van de 13e regio van het Allawitisch koninkrijk.

Toch heeft Ben Nassir Bouayad de Marokkaanse vertegenwoordiger niet bij naam genoemd toen hij zijn bondgenoten bedankte op social media. Zijn boodschap is namelijk gericht aan de Nederlanders. Zij hoeven blijkbaar niks te vernemen over zijn bondgenootschap met de vertegenwoordigers van Mohamed 6 in Nederland.

De tweede gebeurtenis van de week is de verwelkoming van de 12-jarige Amira Tahri die terugkwam uit Dubai, waar zij opnieuw wereldkampioen kickboksen werd. Amira gevormd door Nederland komt uit voor Marokko. Het jonge meisje blijkt ook te worden ingezet voor propaganda door de Marokkaanse ambassade. Zij is bij elk feest van de ambassade aanwezig, zoals onlangs in Leiden, waar de aanwezigen opgeroepen werden zich te mobiliseren om de belangen van Marokko te behartigen.

Amira werd bij aankomst op Schiphol verwelkomd door de Marokkaanse consul-generaals van Rotterdam en Amsterdam en media van het Marokkaanse regime. Foto’s en video’s van Amira, omgeven door de Marokkaanse vlag, gaan viraal. Niet alleen via media krijgt zij belangstelling, ook op sociale media is zij een hit. Ook op pagina’s van de Marokkaanse inlichtingendiensten die gespecialiseerd zijn in het promoten van Mohamed 6 en het aanvallen van critici.

De twee gebeurtenissen zijn zeer recent, maar staan niet op zichzelf. Rabat is allang bezig met een gerichte beïnvloedingscampagne. Dit wordt nauwelijks opgemerkt. Ons bereiken signalen dat Marokko daarbij veel druk uitoefent op Nederlandse staatsburgers met roots in Arif of Marokko.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.