Nederland wil Riffijnse asielzoeker uitzetten naar Marokko

De asielaanvraag van Ridouan El Hamraoui is voor de tweede keer geweigerd door de Nederlandse autoriteiten. De Riffijn werd onlangs naar de luchthaven Schiphol gebracht en de Nederlandse autoriteiten wilden hem aan boord van een vliegtuig richting Marokko zetten.

Ridouan El Hamraoui weigerde in het vliegtuig in te stappen uit angst voor marteling en gevangenisstraf in Marokko, waarna hij teruggebracht werd naar een opvangcentrum van asielzoekers in Rotterdam.

De jonge Riffijn doet een oproep aan iedereen om hem bij te staan en te voorkomen dat hij uitgezet wordt naar Marokko omdat dat een gevaar vormt voor zijn leven. Zijn oudere broer hoopt op steun van activisten om te voorkomen dat zijn jongere broer in handen valt van het Marokkaanse regime.

Het verpletteren van Mohsin Fikri in een vuilniswagen in 2016 ontketende een volksbeweging in de gemilitariseerde provincie Al Hoceima en breidde snel uit naar andere gebieden van Arif. Marokko antwoordde met de arrestatie van honderden Riffijnen, duizenden werden gemarteld en minstens twee Riffijnen (Imad El Attabi & Abdelhafid Ahaddad) zijn omgekomen door de ingreep van Marokkaanse repressietroepen. Vele Riffijnen zijn naar Europa gevlucht om te ontkomen aan deze repressie.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.