Nederlandse krant kan trainer Chabab Rif in de problemen brengen

De Marokkaanse voetbalbond is een onderzoek gestart naar ”racistische uitspraken” van de trainer van Chabab Rif Alhoceima. De trainer Mimoun Ouaali zei tegen De Telegraaf dat hij de keuze van Noussair Mazraoui om voor Marokko uit te komen niet begreep. “Ik vind dat iemand met een dubbele nationaliteit moet uitkomen voor het land waar hij de opleiding heeft genoten. Eigenlijk zou de KNVB zoiets contractueel moeten vastleggen”, aldus de broer van Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding van Ajax.

Ouaali ontkende eerder tegenover Radio Mars de uitspraken die hij tegenover de Telegraaf zou hebben gedaan, met betrekking tot de interlandkeuze van Noussair Mazraoui. De Marokkaanse bond neemt daar echter geen genoegen mee. De voetbalbond heeft contact opgenomen met De Telegraaf om achter te komen wat waar is van de uitspraken van de trainer. Als De Telegraaf de uitspraken bevestigt, zal de voetbalbond strafmaatregelen nemen tegen de trainer van Chabab Rif.

De Marokkaanse voetbalbond neemt de zaak serieus omdat de overgrote meerderheid van de spelers die uitkomen voor het land uit Europa komen. Geluiden die dat kunnen beïnvloeden worden niet op prijs gesteld door Rabat.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.