Nederlandse media doen nog een schep bovenop de Marokkaanse propaganda

De Telegraaf, Algemeen Dagblad en de Nederlandstalige spreekbuis van Rabat Bladna hebben vandaag bericht dat een handlanger van Said C. ontvoerd is in Marbella. Om vervolgens te vermelden dat Said C. de Riffijnse volksbeweging gefinancierd zou hebben.

Dit bericht is klakkeloos overgenomen van het regimegezinde Hespress die de ontvoering van een jongeman op een smerige manier gebruikt om de Riffijnse volksbeweging zwart te maken.

Het enige wat in de Nederlandse berichtgeving klopt is dat er een man is ontvoerd in Marbella, en dat het slachtoffer een familielid is van Said C.

Hoe de Telegraaf en Algemeen Dagblad kunnen beweren dat het slachtoffer een “handlanger” van Said C. is, is een raadsel omdat Hespress zelf meldt dat het om een familielid gaat. De familieband met Said C. werd aangehaald door Hespress om te vermelden dat de laatste de Riffijnse volksbeweging financiert om op die manier de Riffijnse protestbeweging te linken met drugshandel en in een kwaad daglicht te stellen.

Said C. was ooit een parlementslid in Marokko en maakte deel uit van de groep waar het regime tevreden over was. De Nederlandse Riffijn werd toen geprijsd door het regime, zoals nu het geval is met meerdere figuren die braaf hand-en spandiensten leveren voor Rabat. Na een ruzie met Ilyas El Omari en Fouad Ali El Himma werd Said C. ineens gebrandmerkt als crimineel en een drugsdealer. Said C. wist te vluchten naar Nederland en sindsdien is de Marokkaanse media een campagne gestart tegen hem.

Behalve beschuldigingen in de media heeft Marokko nog geen bewijzen geleverd van de financiering van de volksbeweging door Said C.

De volksbeweging linken aan drugsbaronnen is een van de vele lastercampagnes van Marokkaanse media om de Riffijnen in diskrediet te brengen, volgens diezelfde media zou de volksbeweging ook financiering krijgen van Nederland, Algerije, Polisario, Israël, Iran etc….

Het regime en haar media hebben echter nooit een bewijs geleverd van deze financieringen. Aan de andere kant zijn er meerdere bewijzen dat de drugsbaronnen waar Marokko het over heeft in dienst zijn van het regime. Zo zou de voortvluchtige Khalid El Bachrioui bescherming genieten in Marokko waar hij zelfs een publieke functie bekleedt terwijl hij 4 jaar celstraf moet uitzitten in Nederland.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.