NGO: 30 kinderen seksueel misbruikt in een opvangcentrum in Tanger

Vorige maand maakten media bekend dat een Marokkaanse NGO een rechtszaak heeft aangespannen tegen twee Spanjaarden voor seksueel misbruik van kinderen in een opvangcentrum in Tanger.

De twee Spanjaarden zijn lid van het raad van bestuur van Paideia, een ‘vereniging voor de integratie van minderjarigen’ .

Het centrum waar de kinderen werden misbruikt heet ‘Assadaka Social Centre’ en bevindt zich in de stad Tanger. Dit centrum, opgericht door Marokkaans-Spaanse samenwerking, was bedoeld voor de re-integratie van minderjarigen. Het centrum werd gefinancierd door onder meer gemeente Madrid en het Spaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (AECID)

El Espanol publiceerde de getuigenissen van enkele slachtoffers van de pedofielen.

Het Mensenrechtenforum van Noord-Marokko zegt nu dat het om ruim 30 kinderen gaat. Volgens de NGO waren de slachtoffers tussen de 6 en 18 jaar oud toen ze misbruikt werden.

Het mensenrechtenforum zegt dat het seksueel misbruik begon met de opening van het centrum in 2004. Het misbruik was volgens de verenging systematisch en gebeurde met medewerking en/of stilzwijgen van medewerkers.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.